Foto: Christian Traets

Tijdens een grootscheepse Roadblockactie op de van Beethovenlaan in Roosendaal werden woensdag verschillende overtredingen geconstateerd. Ook vond de politie wapens en drugs.

Tijdens de controle werden ondermeer twee personen aangehouden voor de Opiumwet. Zij hadden 1,5 kilo gedroogde hennep bij zich. Ook in twee andere auto’s werd softdrugs aangetroffen en in beslag genomen. Een persoon werd aangehouden voor het rijden onder invloed drugs. Van hem werd een bloedmonster afgenomen op het politiebureau. In zijn auto troffen de agenten bovendien scherpe munitie, een stroomstoot en drug aan.

Drie van de gecontroleerde bestuurders bleken te rijden zonder (geldig) rijbewijs. Verder werd tegen enkele bestuurders proces-verbaal opgemaakt voor technische gebreken, zoals het rijden op gladde banden.

In twee gevallen nam de politie een verboden wapen in beslag. Eenmaal ging het daarbij om een knuppel en in het andere geval om een mes. Twee mannen werden aangehouden omdat zij inbrekerswerktuig bij zich hadden.

Donkere dagen
De roadblockactie werd gehouden in het kader van het ‘donkere dagen offensief’. De actie was dan ook niet alleen gericht op uitschrijven van bekeuringen voor verkeersovertredingen maar vooral bedoeld ter preventie van criminaliteit. Het gaat daarbij om verscherpt toezicht op de zogenaamde ‘hotspots’. Controles op bepaalde plaatsen en tijden, waarvan op basis van analyses is gebleken dat daar criminaliteit plaatsvindt. Door duidelijk zichtbaar aanwezig te zijn worden potentiële overvallers, inbrekers en straatrovers afgeschrikt om strafbare feiten te plegen. Bovendien kunnen de agenten in kaart brengen welke ‘bekenden’ (al dan niet met elkaar) op pad zijn en hoe zij zich verplaatsen. Ook tijdens deze actie kon de politie bruikbare gegevens noteren en kon bovendien snel worden gereageerd op inbraakmeldingen.

Advertentie