Home Veiligheid 30km-smileys

30km-smileys

Containers met 30km-smileys aan Beetslaan
Containers met 30km-smileys aan Beetslaan

In veel buurten geldt een 30km/h-regime. Dit is met verkeersborden aangeduid bij de entrees van die gebieden. Binnen de gebieden zelf plaatst de gemeente geen herhalingsborden, terwijl bewoners toch wensen dat de verkeersdeelnemers geattendeerd worden op de wettelijke maximale snelheid die in hun buurt geldt.

30km-smileys

Het doel van de 30km-smileys is om automobilisten op een ludieke manier te attenderen op de maximale snelheid die in hun buurt geldt.

Resultaten

Het resultaat is dat op een aanzienlijk percentage van de afvalcontainers (GFT, restafval en naar keuze ook de papiercontainers) ludieke stickers zitten, die attenderen op de maximale snelheid. Wekelijks staan de containers een dag buiten, er zijn altijd wel containers met de flanken / zijkanten zichtbaar voor het verkeer.

De bedenker van het plan, een inwoner in de wijk Kroeven, bedacht het plan om 30km-stickers in te zetten om verkeersdeelnemers te attenderen op de maximale snelheid in zijn buurt. In 2012 presenteerde hij zijn plan aan raadsleden die op werkbezoek waren in de wijk. In de zomer van 2013 heeft buurtpreventieteam Schrijverskwartier het idee ook op gepakt en hebben ze na een inventarisatie in hun buurt containers beplakt met 30km-stickers.

Wilt u meer weten over dit project in gemeente Roosendaal, of wilt u dit project toepassen in uw buurt / wijk? Vul dan in het onderstaande contactformulier uw gegevens in en u wordt zo spoedig mogelijk benaderd.

Contactformulier

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw telefoonnummer

  Uw wijk

  Uw Bericht

  Beveiligingscode
  [recaptcha]