Foto: Christian Traets

Woensdag 11 december is het cameratoezicht in de tunnel van het D-E fietspad in Tolberg operationeel. De camera’s zijn gemonteerd en aangesloten en burgemeester Jacques Niederer tekende het aanwijzingsbesluit. Daarmee is het cameratoezicht in de tunnel een feit.

Wegens recente geweldsincidenten op 21 en 22 november besloot burgemeester Jacques Niederer tot cameratoezicht bij de fietstunnel onder de spoorweg en Bergrand ter hoogte van de Ambrozijnberg en Dubbelberg. Twee camera’s zijn aan beide zijden van de fietstunnel geplaatst. De beelden kunnen live worden bekeken door de politie en worden bovendien vier weken bewaard. De camera’s blijven in ieder geval hangen tot na afloop van de Kerstvakantie en zijn dus ook tijdens de jaarwisseling in werking.

Burgemeester Jacques Niederer: “Het tijdelijk cameratoezicht is een extra, ondersteunende maatregel. Het kan helpen bij strafrechtelijk onderzoek, ondersteunt bestuursrechtelijke maatregelen en heeft bovendien een preventieve werking. Overigens blijft het belangrijk dat inwoners, ondanks het cameratoezicht, verdachte situaties toch direct melden bij de politie.”

Advertentie