Foto: Christian Traets

Zaterdagavond zijn vijf inbrekers aangehouden na een inbraak in de sporthal aan de Jadedijk in Roosendaal. Het betreffen allemaal jongens tussen de 19 en 14 jaar oud. Ze komen allemaal uit Roosendaal.

Om ongeveer 22.45 uur zag een getuige een figuur uit een nooddeur van de sporthal komen. Dit vond hij verdacht, want de sporthal was helemaal niet geopend op dit late uur. De getuige besloot direct de politie te bellen. Dat bleek een hele goede beslissing, want toen agenten ter plaatse kwamen konden ze maarliefst vijf jonge mannen inrekenen voor een inbraak in de sporthal.

Gemeld voor de hond hem vond
Een van de jongens ging er vandoor toen hij de agenten aan zag komen. Hij verborg zich ergens in een tuin. Toen hij merkte dat een van de hondengeleiders hem op het spoor was, besloot hij zich maar zelf te melden voordat de hond zou worden losgelaten. Deze jongen was 16 jaar.

Verstopt in kleedkamer
Drie van de jongens zaten op een bankje in de sporthal en konden daar worden aangehouden. Zij zijn 19, 17 en 14 jaar oud. De laatste had zich verstopt in een van de kleedkamers. Ook hij werd al snel gevonden door een van de agenten. Dit bleek een 17-jarige jongen te zijn. Deze laatste jongen bleek na onderzoek zijn opgelegde schorsende voorwaarden te hebben overtreden. Dit betekent dat hij al eerder een straf heeft gekregen van justitie, maar dat hij die onder bepaalde voorwaarden thuis mocht uitzitten. Een van deze voorwaarden hield in dat hij zich niet aan enig strafbaar feit mocht schuldig maken. Die afspraak is de verdachte dus niet nagekomen.

Ouders in kennis gesteld
Bij de sporthal zijn braaksporen aangetroffen, de technische recherche (team Forensische Opsporing) gaat sporen afnemen in en bij de sporthal, om zo het bewijs tegen de aangehouden verdachten rond te krijgen. Alle verdachten zitten nog vast en worden vandaag gehoord over hun betrokkenheid bij deze zaak. Van de vier minderjarige verdachten zijn de ouders in kennis gesteld.

Advertentie