Home Nieuws Politie waarschuwt voor agressieve colporteurs in Roosendaal

Politie waarschuwt voor agressieve colporteurs in Roosendaal

365

In de decembermaand van vorig jaar en in januari van dit jaar heeft de politie klachten ontvangen van verschillende oudere vrouwen in Roosendaal die aangaven op een zeer agressieve manier te zijn benaderd door colporteurs. Deze personen zouden een polsband verkopen die in verbinding zou staan met een alarmcentrale. Inmiddels hebben zich drie vrouwen gemeld, maar er is informatie dat er meer vrouwen zouden zijn benaderd door deze agressieve verkopers.

De medewerkers van een bedrijf uit Amsterdam verkopen op een zeer agressieve manier deze polsbanden die de vrouwen, in een alarmerende situatie, zouden kunnen helpen om bekenden te waarschuwen. Er zijn verhalen gemeld van mannen die zichzelf op een dwingende manier in de woning praten bij een mevrouw en haar woordelijk dwingen om een dergelijk alarmsysteem aan te schaffen. Bij een andere mevrouw is haar pols vastgehouden om een handtekening onder een machtiging te zetten. Van alle betrokken vrouwen is bekend dat ze zijn overrompeld en dat hun geen tijd is gegund om goed na te denken over hun beslissing.

Wanneer dit soort colporteurs bij u aan de deur komen raadt de politie aan om niet in te gaan op hun aanbiedingen. In alarmerende situaties kunt u beter 112 bellen.

Advertentie