Op 11 augustus rond 03.00 uur hielden agenten toezicht in het horecagebied in het centrum van Roosendaal. Ter hoogte van de Bloemenmarkt zagen zij dat een groep van 6 tot 7 personen aan het vechten was en dat er over en weer rake klappen werden uitgedeeld.

De agenten reden op hun mountainbike, zijn naar de groep toe gereden en hebben de groep uit elkaar gedreven. Betrokken personen vertoonden zeer agressief gedrag en twee mannen, een 34-jarige man uit België en een 24-jarige man uit de gemeente Rucphen uit de groep kregen pepperspray toegediend om ze onder controle te krijgen. Door collega’s werd de agenten gemeld dat er een derde verdachte was weggerend in de richting van de Molenstraat te Roosendaal. Vanuit de tegenovergestelde richting werd deze verdachte, een 27-jarige man uit België hard lopend gezien door een aanrijdende collega die de verdachte aansprak en deze aanhield.

Allen werden overgebracht naar het bureau in Roosendaal. Zij worden verdacht van samenscholing, het veroorzaken van ongeregeldheden en het negeren van de vordering om weg te gaan. Allen krijgen een proces-verbaal en zijn weer heengezonden.

Advertentie