Op zaterdagavond, 10 augustus, rond 22.10 uur reed een agent in een onopvallend voertuig tijdens zijn dienst in de Brugstraat. Op dat moment zag hij een auto met hoge snelheid vanaf de Burg. Schoonheidsstraat de Brugstraat in rijden.

De agent vroeg de meldkamer of collega’s in een politieauto de bestuurder konden aanhouden. Toen zag de agent dat de auto stopte in een verderop gelegen straat. De bijrijder van de auto stapte uit en liep weg. De bestuurder bleef in de auto zitten. De man die wegliep ging vervolgens een woning in. Ondertussen waren de opgeroepen collega’s bij de auto en spraken de bestuurder aan. De agent in de onopvallende auto zag toen dat de bijrijder de woning weer verliet en een koffer bij zich had. Hij liep weer terug naar de auto maar toen hij de agenten bij de auto zag liep hij weg.

De agenten zagen dit en de man, een 21-jarige man uit Roosendaal, werd door hen aangesproken. Op het verzoek de koffer te openen ging de man in en toen zagen de agenten dat hij een zakje verdovende middelen bij zich had. De agenten fouilleerden vervolgens de man en troffen een vuurwapen en een stroomstootwapen aan. Het vuurwapen betrof een imitatiewapen. De man is aangehouden en de wapens en de verdovende middelen zijn in beslag genomen.

De woning bleek zijn huisadres te zijn. Daar is ook een onderzoek ingesteld en daar werden meerdere (steek)wapens, waaronder nog een niet van echt te onderscheiden wapen en munitie aangetroffen. De bestuurder, een 20-jarige man uit Roosendaal, is ook aangehouden omdat hij wist, nadat hij daar naar gevraagd werd, dat zijn bijrijder een imitatiewapen bij zich droeg. Ook op zijn huisadres is er een onderzoek ingesteld. Agenten troffen daar een imitatievuurwapen aan en een kleine hoeveelheid verdovende middelen. Alles is in beslag genomen.

Beide zijn meegenomen naar het bureau. De 20-jarige man is inmiddels weer heengezonden.

Advertentie