Agenten hebben gisterenmiddag tien minuten na een melding van dieseldiefstal uit een vrachtwagen op de Oude Turfvaartsestraat, twee dieven aangehouden op een parkeerplaats bij een tankstation.

Diesellucht
Een oplettende wandelaar ziet de dieven aan het werk en belt de politie met een goede beschrijving van het voertuig waarmee zij zijn weggereden. Surveillerende agenten zoeken vervolgens de omgeving af en zien de verdachte auto op een parkeerterrein staat bij een tankstation op de Burgemeester Schneiderlaan. Als de inzittenden worden gevraagd om hun identiteit bekend te maken,  valt het de agenten direct op dat er een sterke diesellucht uit de auto komt.

Inbrekerswerktuigen
In de kofferbak van de auto liggen niet alleen lege jerrycans en een brandstofoverhevelingspomp maar ook diverse inbrekerswerktuigen. Een deel van de pomp is samen met twee jerrycans en een slang bij de bewuste vrachtwagen aangetroffen. De verdachten, een 34-jarige man uit Sint Willebrord en een 27-jarige vrouw uit Roosendaal, zijn tijdens het verhoor op het bureau met deze feiten geconfronteerd. Bij de vrouw wordt tijdens haar fouillering nog een flacon GBH in haar laars gevonden. Dit en alle inbrekerswerktuigen zijn in beslag genomen. Beiden zijn vervolgens in verzekering gesteld.

Advertentie