Foto: Twitter / xxkayleighhhh

De politie heeft samen, met de gebruikelijke partners, afgelopen dinsdag een opruimdag gehouden in het district Bergen op Zoom. Er zijn in totaal drie hennepkwekerijen leeggehaald.

Roosendaal
In een woning aan de Burgemeester Prinsensingel in Roosendaal is in een bovenwoning een hennepkwekerij gevonden. Verdeeld over vijf ruimtes zijn in totaal 494 oogstrijpe hennepplanten weggehaald. De huurder van de woning is op het moment van de ruiming niet aanwezig. De benodigde elektriciteit voor deze hennepkwekerij is illegaal afgenomen. Alle ruimtes zijn direct ontmanteld en het kweekmateriaal is in beslag genomen. In verband met de diefstal van elektriciteit is de woning door de energieleverancier van het netwerk afgesloten.

Naar aanleiding van een tip is een woning aan de Jan Vermeerlaan binnengetreden. Daar is eveneens een hennepkwekerij aangetroffen. Uit onderzoek blijkt dat in dit pand vermoedelijk eerder is ingebroken en hebben de daders de oogstrijpe planten waarschijnlijk gestolen. Ook in deze woning is niemand aanwezig. De hennepkwekerij, waarin 270 hennepplanten hebben gestaan, is direct ontmanteld. De eigenaar van de kwekerij heeft eveneens niet betaald voor de gebruikte elektriciteit en de woning is om die reden nu van het energienet afgesloten.

Zevenbergen
Aan de Koperslagerij in Zevenbergen is verdeeld over drie ruimtes in een bedrijfspand een grote hennepkwekerij leeggehaald. De huurder is ter plaatse aangehouden. Uit onderzoek blijkt dat in een ruimte met 750 hennepplanten al eerder een keer is geoogst. In het pand zijn in totaal 1.700 hennepplanten in beslag genomen. De ongeveer 100 assimilatielampen en bijbehorende kweekmaterialen worden vernietigd. In enkele zakken is nog eens bijna 10 kilogram gedroogde hennep gevonden. Om de kosten te drukken heeft de eigenaar van deze kwekerij ook illegaal stroom afgetapt. Voor de veiligheid is de stroom uitgeschakeld. Daarnaast komen de ruimers nog 101 kilogram illegaal zwaar vuurwerk tegen. Ook dit is in beslag genomen.

Tegen de bewoners van de bovengenoemde woningen wordt voor alle strafbare feiten een proces-verbaal opgemaakt. Men zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden. De aangehouden verdachte is inmiddels weer op vrije voeten gesteld. Alle betrokken krijgen een gepeperde rekening van de energieleverancier. Pas nadat deze betaald is komen zij weer in aanmerking voor een nieuwe energieaansluiting.

Hoge prioriteit
De politie geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900 8844. Ook kan gebeld worden naar Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.

Advertentie