De politie heeft vier opkopers in Bergen op Zoom en Roosendaal gecontroleerd. Daarbij zijn vijf gestolen goederen aangetroffen. Verder bleek dat de ondernemers zich niet allemaal houden aan de plicht om de spullen die ze opkopen te registreren.

Registerplicht
Rijwielhandelaren, gsm-shops, goud- en metaalopkopers, maar ook pandjeshuizen hebben een registerplicht. In dat digitaal opkopersregister kunnen ze zien of aangeboden goederen als gestolen geregistreerd staan. Registratie van goederen is voor opkopers bovendien wettelijk verplicht.

Controles
Woensdag 30 april 2014 waren er controles in Roosendaal en Bergen op Zoom. Agenten controleerden in samen met de gemeenten een pandjeshuis, dumpshop en twee rijwielhandelaren.

Uit de controles bleek dat niet alle ondernemers een registratie bijhielden. In Roosendaal zijn bovendien een vijftal gestolen goederen aangetroffen. De herkomst hiervan wordt onderzocht.

www.stopheling.nl
U kunt ook zelf controleren of goederen gestolen zijn. Dat kan via de website stopheling.nl. Er is ook een app voor iPhone beschikbaar in de App Store. Daarmee zijn serienummers van smartphones, fietsen en andere goederen na te trekken. Als u gestolen goederen aantreft neem dan contact op met de politie via 0900- 8844.

Advertentie