Politie
Foto: Christian Traets

Gisterenmiddag is een 19-jarige man uit Frankrijk op het Stationsplein in Roosendaal aangehouden, nadat hij agenten vertelt dat hij een bom heeft geplaatst in de trein naar Vlissingen. De trein is vervolgens voor onderzoek stilgezet op het station in Krabbendijke.

Ademhalingsmoeilijkheden
Tijdens een controle door NS-medewerkers in de trein kan de Fransman, die overduidelijk onder invloed van drugs is, geen treinkaartje tonen en zich bovendien niet legitimeren. Omdat de man ademhalingsmoeilijkheden lijkt te hebben wordt hij omstreeks 15.30 uur in Roosendaal uit de trein gehaald en overgenomen door opgeroepen agenten. Deze brengen de verdachte naar een gereedstaande ambulance op het Stationsplein.

Motief onduidelijk
Daar knapt de man weer een beetje op en vertelt dat hij een bom heeft geplaatst in de trein die ieder moment kan afgaan. De trein is echter alweer op weg richting Zeeland. Vervolgens is de trein voor onderzoek stilgezet op het station in Krabbendijke. Alle passagiers zijn voor de veiligheid uit de wagons gehaald.

Procedure
Bomexperts van de politie hebben na de melding de officier van dienst ter plekke geadviseerd over de beoordeling van het gevaar. Intussen wordt ook alle beschikbare nationale – en internationale politie-informatie over deze verdachte nagetrokken. Met de inlichtingen die voorhanden zijn volgt de inschatting dat deze bommelding niet serieus is. Nadat het sein veilig is gegeven vervolgt de trein rond 17.00 uur de reis naar Vlissingen. Het overige treinverkeer tussen Roosendaal en Vlissingen heeft vanwege dit incident overlast gehad. De verdachte is in verzekering gesteld en zit nog vast. Zijn motief is tot nu toe nog onduidelijk.

Advertentie