Foto: Christian Traets

De bezorger van een cafetaria aan de Markt in Roosendaal is zondagavond rond 22.00 uur het slachtoffer geworden van een oplichter. De man rekende een maaltijd bij de bezorger af met vals geld. Dit kwam hem duur te staan.

De bezorger van de maaltijd had zijn werk gedaan en wilde afrekenen met het groepje van vier mannen dat de maaltijd besteld had. Een van de mannen gaf hem een biljet van vijftig euro. De bezorger merkte meteen dat het briefje van vijftig niet echt was en maakte hier een opmerking over. Op dat moment gingen drie van de vier mannen er in een razend tempo vandoor, de vierde man werd tegengehouden door de bezorger. Hij nam de man mee naar het restaurant waar hij voor werkt en belde daar de politie.

Agenten kwamen ter plaatse, hebben het verhaal van de bezorger aangehoord en de verdachte aangehouden. Dit betrof een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is overgebracht naar een politiecel en wordt vandaag gehoord over zijn aandeel in de zaak. Het valse biljet is door de politie in beslag genomen en zal worden onderzocht.

Advertentie