Politie
Foto: Christian Traets

Maandagochtend vroeg om ongeveer 04.30 uur kwam er een melding binnen bij de politie dat er zou worden ingebroken bij een lunchroom aan het Dijkcentrum in Roosendaal.

Toen agenten ter plaatse kwamen zagen zij nog net een scootertje wegrijden. Dit werd direct doorgegeven aan andere surveillerende eenheden. De agenten hebben een onderzoek ingesteld in het pand waar de inbraak had plaatsgevonden. Uit het onderzoek bleek dat er een klein geldbedrag uit de zaak is ontvreemd.

Intussen zijn andere eenheden op zoek gegaan naar de scooter. Een agent trof een scooter aan op de Takspuit. Hij controleerde de scooter en de bestuurder. Tijdens deze controle bleek dat de scooter als gestolen gesignaleerd stond en ook bleek de bestuurder, een 38-jarige man uit Bergen op Zoom, in het bezit te zijn van inbrekerswerktuig. Volgens de APV is het strafbaar om dit soort werktuig bij je te hebben in de voor de nachtrust bestemde tijd. Omdat er, naast het rijden op een gestolen scooter en de overtreding van de APV, voldoende feiten en omstandigheden waren om deze man ook als verdachte aan te merken voor de inbraak in de lunchroom is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De man zit nog vast en wordt later vandaag gehoord over alle zaken.

Advertentie