Op 21 maart 2014 werd rond 17.15 uur een man in zijn woning aan het Lourdesplein op brute wijze overvallen. De man werd door drie mannen overmeesterd in de hal van zijn huis. Nadat hij meerdere malen is geslagen wordt de man vastgebonden en geblinddoekt. De overvallers pakken zijn pinpas en eisen de pincode van de man.

En dan wordt het interessant, want er zijn namelijk bewakingsbeelden waarop een auto te zien is, en later ook een man. Deze auto, een Ford C-Max, kenteken 97-TZ-TZ, wordt door meerdere camera’s in de stad gezien. Totdat hij stopt in de Lievevrouwestraat en er een man uitstapt. Die rent door de Fortuinstraat richting de Grote Markt en vandaar richting de pinautomaten van de ING bank op de hoek van Zuivelstraat. Dan is hij even buiten beeld, en komt even later weer terug. Het is nu bijna half zes, en dat is ook het moment dat de andere twee overvallers in het huis er vandoor gingen. De man stapt weer in de auto, en weer zijn er meerdere camera’s die de auto vastleggen. Er is geen 100% zekerheid dat dit één van de overvallers was. Maar het is op z’n zachtst gezegd zeer opmerkelijk.

Natuurlijk wil de politie weten wie er in de auto reed, en wie de man op de beelden is. Maar ook of iemand die Ford C-Max in de buurt van het huis aan het Lourdesplein heeft gezien. Of heeft gezien dat er iemand ergens in of uit die auto is gestapt.

De Ford C-Max blijkt twee dagen voor de overval gesloten te zijn vanaf een oprit aan de Nachtegaal in Etten-Leur in de vorege ochtend van dinsdag 19 maart. Bij de inbraak is van alles gestolen, waaronder maar liefst vijf fietsen. Twee mountainbikes en drie gewone fietsen. Die neem je niet zomaar even mee, dus daar moet een busje, een aanhanger of zoiets dergelijks bij gebruikt zijn. Als iemand daar meer over kan zeggen, dan wil de politie dat uiteraard graag weten.

40 minuten nadat er in Bergen op Zoom met de gestolen pas is gepind, wordt er in Etten-Leur weer mee gepind. De gestolen Ford C-Max wordt een paar dagen na de overval, op zondagmiddag 24 maart 2013 rond 14.00 uur weggezet vlakbij de Algemene Begraafplaats aan de Zundertseweg in Etten-Leur. Er is zo’n 200 kilometer mee gereden. Wie weet waar de auto in de tussentijd (tussen dinsdag 19 maart en  zondag 24 maart) is geweest? Heeft iemand de auto ergens zien rijden, of zien staan?

Als u iets weet, reageer dan in elk geval, en blijf niet met informatie zitten. U kunt uw informatie kwijt via 0800-6070 of anoniem 0800-7000.

Bron: Bureau Brabant

Advertentie