Home Nieuws Gemeente Roosendaal moet opnieuw kijken naar sluiting woningen na vondst drugs

Gemeente Roosendaal moet opnieuw kijken naar sluiting woningen na vondst drugs

273

De gemeente Roosendaal moet opnieuw gaan kijken naar de sluiting van twee woningen waarin in 2015 drugs werden aangetroffen. De eigenaren van de woningen hadden beroep ingesteld tegen de sluiting. De rechtbank Zeeland-West-Brabant bepaalde maandag dat de geplande sluitingsduur van 1 jaar te lang is.

Niet noodzakelijk
Volgens het beleid van de gemeente Roosendaal kan een woning voor 3 jaar worden gesloten als er tweemaal softdrugs, of eenmaal harddrugs worden aangetroffen. Volgens de rechter is die sluitingsduur echter in strijd met het karakter van de Opiumwet. Daarin staat onder meer dat een woning niet langer mag worden gesloten dan nodig is om onrust en verdere aantasting van het woon- en leefklimaat te voorkomen, en de bekendheid van een woning als drugsadres weg te nemen.

De burgemeester had al besloten om de sluitingsduur te beperken tot 1 jaar. De noodzaak om de woningen voor deze duur te sluiten is volgens de rechtbank echter niet aangetoond.

Opnieuw beslissen
De rechter heeft de besluiten van de burgemeester daarom vernietigd. Omdat de rechtbank niet de bevoegdheid heeft om de sluitingsduur zelf te bepalen, is het nu aan de gemeente Roosendaal om opnieuw te beslissen op de bezwaren van de eisers.

Advertentie