Aanhouding na mishandeling - foto: Christian Traets

Een 21-jarige man uit Roosendaal is maandagavond 20 juni in zijn woning alsnog aangehouden voor het mishandelen en beledigen van een politieman.

De verdachte werd op 12 juni in het centrum van Roosendaal opgepakt omdat hij kort daarvoor betrokken zou zijn geweest bij de mishandeling van een 23-jarige man uit Roosendaal. Tijdens de arrestatie hiervoor verzette hij zich heftig, waarbij hij een politieman beledigde en tegen diens hoofd schopte. De agent liep daardoor letsel op waar hij nog steeds last van heeft. Na zijn aanhouding voor de mishandeling in het centrum werd de verdachte onwel en werd voor de zekerheid naar een ziekenhuis gebracht. Daarom kon hij toen niet worden aangehouden voor het mishandelen van de politieman. Dat gebeurde maandagavond alsnog. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.

Geweld tegen agenten onacceptabel
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.

Advertentie