Meerdere getuigen zien vrijdagavond in de Thorbeckelaan in Roosendaal een bestuurder van een Opel Astra tegen twee geparkeerde auto’s aanrijden. De bestuurder rijdt, niet gehinderd door zijn daad, vervolgens door.

Gewaarschuwde agenten worden door de getuigen op het spoor gezet van de doorrijder die een eindje verderop in de straat zijn auto heeft geparkeerd en een woning is binnengegaan. In de woning wordt inderdaad de 23-jarige verdachte aangetroffen en meegnomen naar het bureau voor een verklaring. Rondom de man hangt een sterke alcohollucht. Kennelijk is zijn gevoel voor de werkelijkheid al zo aangetast door alcohol dat hij tijdens de rit naar het bureau in Roosendaal probeert zichzelf iets aan te doen. Voor zijn eigen veiligheid wordt de man vervolgens geboeid verder vervoerd naar het bureau Mijkenbroek in Breda waar hij in een observatiecel wordt ingesloten.

Tijdens zijn verhoor later op die avond kan de man geen geldig legitimatiebewijs of rijbewijs tonen. Hij bekend dat hij na de aanrijding is doorgereden. Uit de afgenomen ademanalysetest komt naar voren dat de man bijna 2,7 maal teveel alcohol heeft gedronken dan is toegestaan. Na een gratis overnachting in de cel kan de man vanochtend, met een proces-verbaal op zak, weer huiswaarts keren.

Advertentie