Maandagochtend 5 augustus rond 1.00 uur ontving de politie een melding van een verdachte situatie. Een personenauto reed zonder verlichting een parkeerterrein op aan de Jan Vermeerlaan. De bestuurder bleef in het voertuig zitten en dook telkens weg als er personen langskwamen.

Een motoragent ging naar de Jan Vermeerlaan en controleerde de auto. De bestuurder, een 24-jarige man uit Nieuwegein, bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en ook bleek hij bij de politie bekend. Hij vertelde dat hij op iemand zou wachten. De agent vertrouwde het verhaal niet.

Ondertussen waren er ook twee agenten gearriveerd in een onopvallende auto. Afgesproken werd dat de motoragent zou vertrekken en dat de twee andere agenten gingen kijken wat de bestuurder nog verder ging doen. Even later zagen zij dat er drie mannen vanuit de richting van het industrieterrein Borchwerf aan kwamen lopen. Zij gaven de indruk dat ze aan het joggen waren alleen de kleding en de tijd kwamen niet overeen met sportende mannen. De mannen stapten in bij de bestuurder van de auto.

De agenten zijn de auto gaan volgen. Even later hebben ze de auto tot stoppen gedwongen en op de vraag wat ze aan het doen waren vertelden de mannen dat ze aan het trainen waren voor een hardloopwedstrijd. Bij controle van hun identiteit bleken ook zij geen onbekenden te zijn van de politie. Daarnaast droegen ze ook geen sportkleding.

Omdat de mannen er van verdacht werden dat ze wellicht ingebroken hadden op het industrieterrein Borchwerf zijn de vier mannen, waaronder de bestuurder, een 25-jarige man uit Houten, een 22-jarige man uit Culemborg en een 30 jarige man uit Utrecht aangehouden. De vier zijn overgebracht naar het politiebureau. De bestuurder kreeg ook nog een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs. Twee anderen hadden geen identiteitsbewijs bij zich.

De politie heeft bij diverse bedrijven op het industrieterrein een onderzoek ingesteld, waarbij ook een diensthond werd ingezet, maar er is niets verdachts aangetroffen. In de auto werd ook niets aangetroffen. Ook zijn er (nog) geen meldingen van inbraken bij de politie gedaan.

Advertentie