Met de arrestatie van een 19-jarige verdachte, denkt de politie twee overvallen te hebben opgelost. De man werd maandag 1 april op heterdaad gearresteerd na een overval op een gokautomatenhal aan de Havermarkt in Breda. De overvaller bedreigde een medewerker met een handvuurwapen en eiste geld. Hij ging er vandoor met een geldbedrag en werd even later door agenten op de Academiesingel ingerekend. Hij had bij zijn aanhouding de buit en het vuurwapen bij zich.

Tijdens het vervolgonderzoek onderzocht de technische recherche de kleding van de arrestant met UV-licht. De kleding lichtte op en er werden zogenaamde forensische markers aangetroffen. Dit forensisch markeringsproduct heeft een unieke code. Het sporenmateriaal is vermoedelijk afkomstig van een DNA-douche van een casino/gokhal aan de Markt in Roosendaal. Dit filiaal werd op 26 maart rond 21.30 uur overvallen door twee mannen die gewapend waren met een vuurwapen. Ook hier werd een geldbedrag buit gemaakt. Bij het verlaten van de zaak werd het duo besproeid door de aanwezige DNA-douche.

Tijdens beide overvallen raakte niemand gewond. De 19-jarige verdachte heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Tijdens de verhoren bekende hij zowel de Bredase overval als de overval in Roosendaal.
De verdachte zit inmiddels in voorlopige hechtenis. De politie is nog op zoek naar de mededader van de Roosendaalse overval.

Forensisch markeringsproduct

Forensisch markeringsproducten zijn onzichtbare vloeistoffen met een unieke forensische code er in. Niet zichtbaar met het blote oog of onder normale verlichting. Het licht op met UV-licht. Het traceren van eigendommen wordt mogelijk gemaakt. Net zoals voorheen gebeurde met het graveren van postcode en huisnummer, echter nu met behulp van innovatieve technologie. Ook is het mogelijk om een persoon (verdachte) aan een plaats delict te koppelen, door de verdachte te besproeien met een (voor die locatie) unieke forensische code.

Advertentie