Donderdagmiddag zijn vlak achter elkaar twee oudere mensen van hun sieraden beroofd. Rond 14.45 uur is bij een vrouw (77) uit Hoogerheide een ketting gestolen. Omstreeks 15.25 uur werd in Roosendaal bij een onbekende oudere man een ring gestolen. De politie was getuige van deze laatste beroving en ging achter de vluchtende daders aan. Omdat de achtervolging te gevaarlijk werd, is deze in België beëindigd.

De berovingen zijn waarschijnlijk door dezelfde daders gepleegd, namelijk twee vrouwen en een man. Zij reden in een zwarte Bulgaarse Audi A4. Beide slachtoffers werden door de vrouwen aangesproken, terwijl deze een landkaart vasthielden en naar de weg vroegen. Terwijl de slachtoffers werden overrompeld, zagen de daders kans om sieraden te stelen. De eerste beroving vond plaats op de Huijbergseweg. De oudere vrouw miste bij thuiskomst een ketting. Zij heeft van deze beroving aangifte gedaan. Gelijktijdig werd een signalement van de Bulgaarse auto met de inzittenden verspreid.

Even later zag een politieagent in Roosendaal op de Beetslaan de auto met de verdachten. De agent zag nog net dat ze een oudere man beroofden van zijn ring. Toen de agent de auto met inzittenden wilde controlen, ging deze er met hoge snelheid vandoor. Een politieauto ging achter de auto aan, die België invluchtte. De auto veroorzaakte zeer gevaarlijke situaties, zoals het rechts inhalen, rijden over de vluchtstrook en grove overschrijdingen van de maximum snelheid. Omdat dit levensgevaarlijk werd, besloten de politieagenten om de achtervolging te staken.

Kent u het slachtoffer van beroving in Roosendaal?
Het slachtoffer van de tweede beroving is een oudere man met een Golden Retriever. Hebt u informatie? Dan wil de politie dat graag weten. U kunt contact opnemen met 0900-8844 of zich melden op het politiebureau in Roosendaal.

Advertentie