Bedrijfspand en woningen in Roosendaal doorzocht tijdens integrale actie
Politie bij de doorzoeking van een pand aan de Markt in Roosendaal - Foto: Christian Traets

ROOSENDAAL / GOIRLE – Tijdens een integrale actie van de Politie, Belastingdienst, het Regionaal Informatie- en Expertise Centrum (RIEC) en de gemeenten Goirle en Tilburg zijn er twee verdachten aangehouden op verdenking van onder andere witwassen. Er zijn op twee locaties in de politie-eenheid Zeeland West-Brabant doorzoekingen gedaan.

Dinsdagochtend 5 september 2023 zijn agenten een woning in Goirle binnengestapt om een 52-jarige verdachte, zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland, aan te houden. De man kwam naar voren tijdens een lopend onderzoek en is aangehouden op verdenking van witwassen en valsheid in geschrifte. Ook op de Maidstone in Tilburg is een 48-jarige verdachte, terwijl hij onderweg was in zijn auto, aangehouden.

De twee mannen zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek en verhoor. Daarnaast zijn er een bedrijfspand en twee woningen op de Markt in Roosendaal doorzocht.

Bij de doorzoekingen zijn diverse goederen in beslag genomen, waaronder administratie en een vuurwapen. Dit zal verder onderzocht worden.

Advertentie