Ambassadeurs binden strijd aan met woningbranden in Roosendaal

253

ROOSENDAAL – Jaarlijks komt bij gemiddeld 1 op de 76 woningen brand voor. Het project Brandveilig Leven Roosendaal wil branden voorkomen, onder meer door voorlichting te geven.

Het project is een gezamenlijk initiatief van WijZijn Roosendaal, de brandweer en de gemeente Roosendaal.

3 minuten
Zodra er brand uitbreekt, heeft men 3 minuten de tijd om zichzelf in veiligheid te brengen. De brandweer doet er gemiddeld 8 minuten over om ter plekke te zijn. Het is dus van levensbelang dat mensen zichzelf kunnen redden.

85% overlijdt door woningbrand
Helaas overlijden nog steeds vaak mensen bij een brand. Maar liefst 85% van alle dodelijke slachtoffers komt voor bij een woningbrand. Vaak gaat het om ouderen. Ouderen zijn 2,7 keer zo vaak slachtoffer bij een fatale woningbrand. Door de vergrijzing en omdat ouderen langer thuis blijven wonen, is de verwachting dat dit aantal alleen maar zal stijgen.

Voorlichting werkt
Uit onderzoek na woningbrand is gebleken dat er bij bijna 75% van de getroffen woningen geen werkende rookmelder aanwezig was. Op het gebied van voorlichting en voorkomen is veel te winnen. De ambassadeurs van Brand Veilig Leven gaan hiermee aan de slag.

Met dank aan ZuidWest Update voor de video.