Eerste storm van 2018 raast over West-Brabant
Gevelplaat komt los bij gebouw AlleeWonen - Foto: Christian Traets

ROOSENDAAL – De eerste storm van 2018 is een feit. Omgewaaide bomen geven overlast en loszittende dakdelen komen door de wind los te zitten. Het hoogtepunt van de storm zou rond het middaguur moeten liggen met windsnelheden boven de 100km per uur. Het verkeer moet rekening houden met gevaarlijke omstandigheden op de weg.

Roosendaal
In Roosendaal raakte op het Stationsplein een gevelplaat van een overkapping los bij een gebouw van AlleeWonen.

Op verschillende plekken waaide bomen om. De brandweer heeft deze bomen klein gezaagd en van de weg verwijderd.

Oud Gastel
Op de Sint Antoinedijk is woensdagochtend vroeg een boom omgewaaid. De boom kwam volledig op de weg terecht. De brandweer heeft de boom verwijderd. De weg was enige tijd afgesloten.

Eerste storm van 2018 raast over West-Brabant
Boom omgewaaid aan Sint Antoinedijk in Oud Gastel – Foto: Christian Traets

Bergen op Zoom
Woensdagochtend rond vier uur is er een melding van stormschade binnengekomen aan de Rijtuigweg-Zuid in Bergen op Zoom. Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek het te gaan om twee dikke bomen die het door de hevige wind begeven hadden. Een boom kantelde en kwam terecht tegen een balkon terrecht die daar door zwaarbeschadigd raakte. De andere boom viel langs een aantal balkons af en viel in stukken op de grond. De brandweer heeft de bomen veiliggesteld.

Aan het begin van de middag kwam langs de Wattweg een boom op het spoor terecht. Daardoor kwam het treinverkeer tussen Roosendaal en Bergen op Zoom tijdelijk stil te liggen. De politie, brandweer en de afdeling incidentenbestrijding van spoorbeheerder ProRail kwamen ter plaatse om de boom klein te zagen en van het spoor te verwijderen.