Toen de politie afgelopen nacht een opstootje tussen enkele mannen wilde sussen in het centrum van Roosendaal werden zij zelf belaagd. Voordat ze drie vechtersbazen konden aanhouden kregen zij zelf rake klappen en schoppen.

Rond half drie zagen de agenten dat er zich een opstootje voor deed in de Domineestraat in Roosendaal. Daarbij werd een persoon in het gezicht gestompt. De twee agenten die onopvallend in burgerkleding waren, maakten zich kenbaar als politieagenten en probeerden de zaak te sussen. Dat bleek nog niet zo eenvoudig, want de vechtersbazen keerden zich tegen hen.

De agenten werden geslagen en naar de grond gewerkt. Daar kregen zij enkele rake trappen. Ook andere toegesnelde politieagenten werden dusdanig belaagd en mishandeld dat de wapenstok er aan te pas moest komen. Uiteindelijk wisten zij drie verdachten aan te houden; twee mannen (29) uit Sint Willebrord en een 21 jarige inwoner van Wouw.

Geweld tegen politieambtenaren
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er streng tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Verdachten worden gelijk aangehouden. De politie registreert alle incidenten met agressie en geweld. Zij doet altijd direct aangifte. Het Openbaar Ministerie brengt de dader zo snel mogelijk voor de rechter en eist driemaal zo hoge straffen. Daarbij kan het Openbaar Ministerie snelrecht of supersnelrecht toepassen. Bij snelrecht vindt de rechtszaak tegen de verdachte binnen veertien dagen na het incident plaats, bij supersnelrecht binnen drie dagen.

Advertentie