Nadat politie en ambulance zaterdagavond bij een onwel geworden man waren geroepen werd deze persoon met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Onderweg was hij het daar plots niet mee eens en daarom mishandelde en beledigde hij een ambulancemedewerkster en een agent.

Om 21.30 uur kregen de hulpdiensten een melding van een dronken bewusteloze man die op een adres aan de Rontgenstraat in Roosendaal lag. Het ambulancepersoneel besloot deze 56 jarige man voor controle mee te nemen naar het ziekenhuis. Kort na hun vertrek werd de politie echter ter assistentie gevraagd. De dronken man had onderweg een ambulancemedewerkster geslagen. Ter bescherming stapte een agent in de ambulance. Ook hij werd vervolgens bedreigd, beledigd en geslagen. Daarom werd de dronken man geboeid. Na een controle in het ziekenhuis werd de verdachte aangehouden voor belediging en mishandeling van de hulpdiensten.

Geweld tegen hulpverleners
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen hulpverleners en treedt er streng tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Verdachten worden gelijk aangehouden. De politie registreert alle incidenten met agressie en geweld. Zij doet altijd direct aangifte. Het Openbaar Ministerie eist driemaal zo hoge straffen.

Advertentie