Donderdagochtend omstreeks 09.00 uur werd een schietincident gemeld bij de politie. De gebeurtenis zou zich hebben afgespeeld in Steenbergen aan de Westlandse Langeweg. Diverse politiemensen zijn naar de betreffende plek toegereden met hun kogelwerende vesten aan.

In de tussentijd is de politie een onderzoek gestart naar de verblijfplaats van de vermoedelijke schutter. Hij is er vandoor gegaan. Zijn identiteit is bekend bij de politie. Het is een bekende van de twee gewonde mannen, de oorzaak van het incident is vermoedelijk een eerder conflict. Om de zoekactie te ondersteunen is ook de politiehelikopter ingeschakeld, vanuit de lucht is er namelijk een veel breder overzicht dan vanaf de grond waar andere politiemensen ook aan het zoeken zijn. De plaats waar is geschoten wordt bewaakt door de politie.

Geen aanhouding wel vuurwapens
Omdat het mogelijk was dat de schutter zich in een van de woningen zou kunnen bevinden, zijn twee arrestatieteams opgeroepen. Rond 12.30 uur hebben deze politiemensen een voor een alle woningen doorzocht die zich in de directe nabijheid van het incident bevinden. De schutter is door hen niet aangetroffen en er zijn geen aanhoudingen verricht, maar er zijn wel meerdere vuurwapens aangetroffen en in beslag genomen.

Verdachte meldt zich
Omstreeks 14.30 uur donderdagmiddag heeft de gezochte schutter zich gemeld bij het politiecellencomplex in Breda. Het betreft een 44-jarige man uit Steenbergen. Hij is ingesloten en wordt gehoord over de zaak. De politie gaat verder met het onderzoek.