Rucphenaar (63) zwaargewond na aanrijding op zebrapad in Breda
Foto: Tom van der Put

BREDA  – Een 63-jarige voetganger uit Rucphen is donderdagochtend aangereden door een auto. Kort daarna is hij overleden aan zijn verwondingen. De bestuurder van de auto is aangehouden.

Om 7.55 uur kwamen er meerdere meldingen binnen van een aanrijding op de Claudius Prinsenlaan in Breda binnen bij het operationeel centrum van de politie. Bij die aanrijding was iemand ernstig gewond. Politie en ambulances rukten uit. Ook een traumaheli werd opgeroepen.

Ter plaatse troffen ze een zwaargewonde man aan. Personeel van Defensie verleende eerste hulp. Het slachtoffer, een 63-jarige man uit Rucphen, werd met spoed naar een ziekenhuis in Tilburg vervoerd. Maar helaas is hij kort daarna aan zijn verwondingen overleden.

Het slachtoffer was aangereden door een auto die daar nog op de plaats van het incident stond. De bestuurder, een 24-jarige man uit Breda, is aangehouden voor betrokkenheid bij deze aanrijding. Ter plaatse zijn enkele getuigen gehoord. Familie van het slachtoffer is op de hoogte gebracht.

De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Advertentie
Vorig artikelTransformatorhuisje vat vlam in Roosendaal
Volgend artikelPolitie zoekt getuigen van beroving en mishandeling in Bergen op Zoom