Onderzoek gestart na plofkraak geldautomaat in Bergen op Zoom
Foto: Christian Traets

BERGEN OP ZOOM – De politie is donderdag 17 oktober een onderzoek gestart nadat vermoedelijk twee personen een plofkraak hebben gepleegd op een geldautomaat aan de Zandstraat. De pinautomaat liep schade op. Het is nog onbekend of er buit is meegenomen.

Vannacht rond 03.35 uur kwamen er verschillende meldingen van omwonenden binnen dat er een harde knal werd gehoord. Het was al snel duidelijk dat het om een plofkraak ging bij een pinautomaat. Getuigen meldden dat er mogelijk twee daders op een scooter zijn weggereden.

Onderzoek plaats delict
De omgeving van de pinautomaat werd afgezet vanwege het onderzoek en de mogelijke gevaarszetting. Een explosievenexpert en forensische rechercheurs werden opgeroepen om de plaats delict te onderzoeken. De bankautomaat liep schade op en is onbruikbaar. Het is nog onbekend of er iets buit is gemaakt.

Getuigen
Enkele getuigen meldden zich direct bij de politie. Maar de politie wil graag in contact komen met mensen die de afgelopen tijd iets vreemds of verdachts hebben gezien bij de pinautomaat. Ook wil het team weten of er mensen zijn in de omgeving van de automaat die de verdachten hebben zien vluchten en daar misschien ook camerabeelden van hebben. Iedere tip is welkom al dan niet anoniem.

Advertentie
Vorig artikelGeweld tegen hulpverleners? Altijd celstraf
Volgend artikelTelefoon gestolen na verkoopafspraak in Roosendaal, verdachte aangehouden