Onderdelen drugslab aangetroffen in Heijningen
Foto: Christian Traets

HEIJNINGEN – De politie heeft woensdag op het terrein van een vrijstaande woning in het buitengebied van Heijningen onderdelen van een drugslab aangetroffen.

Het gaat onder meer om grote industriële ketels die gebruikt worden bij de productie van amfetamine. Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen en Forensische Opsporing doen ter plaatse onderzoek. Zij hebben al vastgesteld dat eerder op deze locatie daadwerkelijk synthetische drugs geproduceerd zijn.

De locatie kwam door rechercheonderzoek in beeld. In Rotterdam werd omstreeks 11.00 uur een 58-jarige Tilburger aangehouden die eerder de ochtend bij dit pand aan de Postbaan was gezien. Ook de 32-jarige bewoner van het pand is gearresteerd.

Zijn woning is onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht. Er zijn diverse zaken, onder meer drugs, in beslag genomen. Voor het pand stond een auto met daarin een IBC-container met vermoedelijk chemisch drugsafval. De container was middels een flexibele pijp verbonden met de bodemplaat van het voertuig waarin een gat was gemaakt. Hierdoor kan men al rijdende het afval lozen.

Advertentie