Politie
Foto: Christian Traets

ZEVENBERGEN – Donderdagavond is een 39-jarige man uit Etten-Leur op de Willem-Alexanderlaan in Zevenbergen aangehouden omdat hij 44 gripzakjes met hennep bij zich heeft.

Surveillerende motoragenten horen omstreeks 19.00 uur via de meldkamer dat er gezocht wordt naar een scooterrijder zonder rijbewijs, die in de omgeving van de buurt Torenvliet rondrijdt. Als de verdachte de motoragenten tegemoet komt rijden, krijgt hij een stopteken. Tijdens de controle blijkt het om de gezochte scooterrijder te gaan. Ook komt naar voren dat er op de scooter een zogenaamde WOK-status (Wachten Op Keuren) staat. Dat betekent dat er niet op gereden mag worden zolang de Rijksdienst van het Wegverkeer (RDW) het voertuig niet goedgekeurd heeft.

Flinke hoeveelheid
In eerste instantie is de verdachte erg meewerkend richting de motoragenten. De stemming slaat om als in de buddyseat van de scooter een flinke hoeveelheid gripzakjes met hennep gevonden wordt. Scheldend gooit de man de zak voor de voeten van de agenten. Na zijn aanhouding is hij door een opgeroepen eenheid overgebracht naar het politiebureau. De scooter is in beslag genomen.

Zaak in onderzoek
Tijdens de fouillering op het bureau komen nog meer gripzakjes hennep tevoorschijn. In totaal zijn 44 zakjes in beslag genomen. Uit de buddyseat van de scooter worden ook nog scooteronderdelen gevist die vermoedelijk gestolen zijn. De zaak is in onderzoek en de verdachte zit nog vast in een politiecel.