Een 30-jarige man is aangehouden na bedreiging van zijn ex-vriendin in Sint Willebrord. Bij de aanhouding pleegde hij verzet en moesten agenten hem met geweld aanhouden.
Agressieve man
Na een melding dat de man zijn ex-vriendin lastig viel hebben vroegen agenten hem om zijn identiteitsbewijs. Nadat hem meerdere malen is gevraagd naar huis te gaan werd hij agressief. Daarop is hij aangehouden. Bij het cellencomplex aangekomen, verzette hij zich en probeerde de agenten te schoppen. Er is door de agenten geweld gebruikt om de man veilig in te kunnen sluiten. De man ging daarna verder met zijn bedreigingen aan het adres van meerdere politiemedewerkers.
Verbaal geweld
In dit geval was er sprake van belediging en geweld. De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er streng tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Verdachten worden gelijk aangehouden. De politie registreert alle incidenten met agressie en geweld. Zij doet altijd direct aangifte. Het Openbaar Ministerie brengt de dader zo snel mogelijk voor de rechter en eist driemaal zo hoge straffen. Daarbij kan het Openbaar Ministerie snelrecht of supersnelrecht toepassen. Bij snelrecht vindt de rechtszaak tegen de verdachte binnen veertien dagen na het incident plaats, bij supersnelrecht binnen drie dagen.