1.604 processen-verbaal uitgedeeld tijdens speedmarathon verkeer in West-Brabant
Controle op de N268 bij Oud Gastel - Foto: Marco Verhage

WEST-BRABANT – Van woensdag 18.00 tot donderdag 06.00 uur is door het Team Verkeer op diverse locaties intensief gecontroleerd op snelheid. Het doel van deze controles is om een signaal af te geven dat een te hoge snelheid regelmatig de oorzaak is van een verkeersongeval. Bij één op de drie dodelijke verkeersongelukken speelt een te hoge snelheid een doorslaggevende rol. Met deze actie gaat het dus om het vergroten van de verkeersveiligheid.

Deze actie heeft plaatsgevonden in het kader van de Europese week van de veiligheid die wordt georganiseerd door Tispol. Dit is een breed internationaal Europees netwerk van verkeersspecialisten van de politie. Er is gecontroleerd op de Provincialeweg Noord in Oud Gastel, de Putseweg in Putte, de Bredaseweg in Baarle-Nassau, de Midden-Brabantweg (N261) in Waalwijk, de Spoorstraat in Roosendaal, de Noordlangeweg in Dinteloord, de Wouwsestraatweg in Bergen op Zoom en de Ringbaan Noord,  – Zuid, – West en – Oost in Tilburg.

Resultaten
Tijdens de controles zijn laserguns, videoauto’s en radar ingezet. Bij controles met laserguns en videoauto’s wordt de bestuurder altijd staande gehouden, waardoor het effect op de bewustwording groter is. Met inzet van de radar kunnen meer hardrijders worden gecontroleerd. Daarom is een combinatie van deze middelen ingezet. In totaal zijn er 37.626 passanten gecontroleerd. Daarvan hebben 1.604 personen een proces-verbaal gekregen. Eén persoon is op de Midden Brabantweg in Tilburg aangehouden voor een snelheidsovertreding van 137 km/u. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Bewustwording
Snelheid is een belangrijke oorzaak van ongevallen. Bij één op de drie dodelijke verkeersongelukken speelt een te hoge snelheid een zelfs doorslaggevende rol. Ook het risico op (ernstig) letsel neemt fors toe bij een hogere snelheid. De politie wil bestuurders hiervan bewust maken en daarom maken snelheidscontroles standaard onderdeel uit van de taken van de Teams Verkeer.

Advertentie
Vorig artikelGetuigen gezocht van heftig bijtincident aan Brugstraat in Roosendaal
Volgend artikelAuto op de kant na botsing op Turfstraat in Sprundel