Foto: Christian Traets

De politie heeft vannacht mede dankzij de oplettendheid van de benadeelde omstreeks 01.40 uur op de Parklaan een woninginbreker aangehouden. Het gaat om een 31-jarige veelpleger uit Zevenbergen, die zou hebben ingebroken in een woning aan de Burgemeester Schoonheijtstraat.

Agenten kregen vannacht, de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 oktober 2013 rond 01.30 uur een melding dat een bewoner aan de Burgemeester Schoonheijtstraat een inbreker achtervolgde. De bewoner sprak op de Parklaan een motoragent aan en wees naar een 20-30 meter voor hem lopende man, die de dader zou zijn. Hij vertelde dat hij nog beneden was en de voordeur hoorde dichtslaan. Hij zag de voor hem lopende man wegrennen. De motorrijder sprak de vermoedelijke inbreker aan die zich aan zijn aanhouding probeerde te onttrekken. De motoragent heeft met behulp van peperspray de dief onder controle kunnen brengen.

Vervolgens is op de looproute met een surveillancehond gezocht naar de weggenomen goederen. Hierbij werden een laptop, een camera en een mobiele telefoon aangetroffen. In de fouillering van de verdachte vonden de agenten ook nog een sleutel uit de woning. De technische recherche heeft geen braaksporen bij de woning aangetroffen. Het is daarom nog niet duidelijk hoe de dief is binnen gekomen.

Advertentie