Home Nieuws Woning in Wouw drie jaar dicht vanwege drugs

Woning in Wouw drie jaar dicht vanwege drugs

346

Burgemeester Niederer heeft besloten een woning aan de Biezenstraat in Wouw voor drie jaar te sluiten. In de woning vond het hennepteam van de politie op 13 augustus jongstleden hard- en softdrugs.

De aangetroffen hard- en softdrugs bestaan uit 175 ml GHB, 6 XTC pillen en 2293 gram gedroogde hennep. Er is sprake van een overtreding van de Opiumwet. In de woning en een bijgebouw zijn ook drie volledig ingerichte hennepkwekerijen aangetroffen. De hennepplanten zelf waren niet meer aanwezig. De politie vond ook twee handvuurwapens in de woning.

Sluiting pand
Aangezien er harddrugs zijn aangetroffen, is dit voor burgemeester Niederer aanleiding de woning direct te sluiten. De verplichte sluiting wordt voor drie jaar opgelegd. Dit betekent dat de eigenaar de woning van 12 november 2015 tot 12 november 2018 niet mag gebruiken en/of verhuren.

Burgemeester Niederer: “Ik realiseer me dat ik de eigenaar/verhuurder tref in wiens gebouwen de drugs, hennepkwekerijen en wapens zijn aangetroffen. Laat het een waarschuwing aan het adres van eigenaren zijn om goed te kijken aan wie je onderdak verleent en om je pand regelmatig te checken.”

Drugsbeleid
De Opiumwet bepaalt dat het verboden is om middelen zoals bedoeld in artikel 2 (harddrugs) en 3 (softdrugs) van de Opiumwet te telen, bereiden, bewerken, verwerken, verkopen, af te leveren, verstrekken of vervoeren, dan wel  aanwezig te hebben of te vervaardigen. Artikel 13b van de Opiumwet biedt burgemeesters de bevoegdheid om bestuursrechtelijk op te treden als  sprake is van een overtreding van dit verbod. In de Roosendaalse Nota Cannabisbeleid 2009 (in 2011 gewijzigd vastgesteld) staat omschreven hoe de burgemeester deze bevoegdheid mag gebruiken. Wie de overtreding in de woning heeft begaan – eigenaar, huurder, bewoners of een derde – is overigens niet van belang.

Hulp van inwoners
De hulp van inwoners is waardevol bij de aanpak van drugscriminaliteit. Als inwoners van Roosendaal drugsoverlast ervaren, kunnen ze contact opnemen met de politie via 0900 8844. Inwoners die liever anoniem blijven, kunnen contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

 

Advertentie