Home Nieuws Werkstraf voor valse bommelding Zoomvliet College in Roosendaal

Werkstraf voor valse bommelding Zoomvliet College in Roosendaal

82

Een 20-jarige man is door de rechtbank Zeeland-West-Brabant veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur. Hij deed op 15 januari 2015 een 112-melding dat er een bom zou liggen bij het Zoomvliet College in Roosendaal, vergezeld van de woorden ‘allahoe akbar, allahoe akbar’.

Angstgevoelens
De melding bleek vals. Omdat er geen aanwijzingen waren voor een explosief werd besloten de school niet te ontruimen. De verdachte kon diezelfde dag nog worden aangehouden na onderzoek door de politie. De rechtbank rekent het de verdachte zwaar aan dat hij de in de huidige maatschappij levende angstgevoelens voor terroristische aanslagen heeft misbruikt en aangewakkerd door zijn melding en woordkeuze.

Motief onduidelijk
Mogelijk was de bommelding een impulsieve actie van de verdachte om te zorgen dat een vriend vrij zou krijgen van school, zodat ze samen naar Antwerpen konden gaan. De man wordt bestraft als minderjarige, omdat hij nog niet functioneert als een volwassene. Dit betekent ook dat de straf lager uitvalt dan de eis. De officier van justitie had bestraffing als meerderjarige en een werkstraf van 150 uur geëist.

Advertentie