Home Nieuws Waarschuwing voor onbekende beller namens kinderprogramma Willem Wever

Waarschuwing voor onbekende beller namens kinderprogramma Willem Wever

705

Mede namens het KRO-NCRV televisieprogramma ‘Willem Wever’ waarschuwt de politie voor een nog onbekende man die onder valse voorwendselen telefonisch contact zoekt met minderjarigen.

Bij het jeugdprogramma zijn diverse meldingen van basisscholen in West Brabant en bezorgde ouders binnengekomen. De onbekende beller geeft zich uit als medewerker van ‘Willem Wever’ en wil via scholen in contact komen met meisjes uit groep 8. Onder het mom van deelname aan een quiz, worden de minderjarigen allerlei vragen gesteld. Vooralsnog zijn daarbij geen dubieuze vragen gesteld of strafbare feiten gepleegd. Het op zijn minst vreemd dat een volwassen man op deze manier contact zoekt met kinderen. ‘Willem Wever’ heeft een waarschuwing op de website gezet

Checken!
In zijn algemeenheid geldt dat je bij de minste twijfel geen antwoord geeft aan onbekende bellers. Het televisieprogramma laat weten dat eventuele activiteiten altijd via de schooldirectie en/of ouders van minderjarigen verlopen. En mocht je twijfelen of degene aan de andere kant van de lijn wel degene is die hij zegt te zijn. Neem contact op met je ouders, leerkracht en bel terug nadat je de gegevens (bijvoorbeeld via Internet) hebt gecheckt.

Advertentie