Vrachtwagentrailer met 150 vaten vliegt in brand, waarschijnlijk drugsafval
Foto: Christian Traets

ROOSENDAAL – Een vrachtwagentrailer met zo’n 150 vaten is dinsdagavond laat in brand gevlogen aan de Holderbergsedijk in Kruisland. Waarschijnlijk gaat het om een grote dumping en vernietiging van drugsafval. Een deel van de vaten is door de brand gaan lekken.

Rond 22.45 uur hoorden omwonenden een ontploffing. Toen de brandweer bij de verlaten trailer op de Holderbergsedijk aankwam, stond de voorkant in brand. Bij de ontploffing is de trailer waarschijnlijk uit elkaar geklapt. Brokstukken zijn in een nabijgelegen weiland terechtgekomen.

150 vaten
De brandweer trof circa 150 vaten en jerrycans aan en heeft de brand geblust. In de vaten zit vermoedelijk afval van de productie van synthetische drugs. Een deel van de vaten heeft vloeistof gelekt. In de buurt van de trailer hing een sterke anijsgeur. Die geur wordt vaak gelinkt aan grond- of afvalstoffen die horen bij de productie van synthetische drugs zoals XTC en speed.

Een gespecialiseerd bedrijf heeft voor de ruiming van het drugsafval gezorgd. De gemeente, Omgevingsdienst en het waterschap zijn geïnformeerd. De politie doet onderzoek.

Tips?
Heeft u kort voor of na het incident iets verdachts gezien in de buurt van de Holderbergsedijk, neem dan contact op met de politie. De politie is via 0900-8844 bereikbaar. U kunt tips ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000 of via het Politie WhatsApp nummer 06-1220 7006.

 

Advertentie
Vorig artikelVeertig bekeuringen voor overlastgevers in Roosendaal
Volgend artikelMan gewond bij uitslaande brand in appartement Roosendaal