In de Memlincstraat is dankzij een tip gisterenavond een hennepkwekerij opgerold. Hierbij zijn vijf verdachten aangehouden.

127 hennepplanten
Een tipgever meldt aan de centralist dat er mogelijk hennep geoogst wordt in een pand in de Memlincstraat. In de woning treffen agenten inderdaad een hennepkwekerij aan waar vier vrouwen en een man bezig zijn om hennep te knippen. Iedereen is voor verhoor aangehouden. Het gaat om een 23-jarige man en twee vrouwen van 46 en 52 jaar uit Roosendaal, een 38-jarge vrouw uit Bergen op Zoom en een 41-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats. Alle verdachten zijn inmiddels weer op vrije voeten gesteld. In totaal zijn 127 hennepplanten in beslag genomen. De woning is leeggehaald; alle planten en kwekerijmaterialen zijn vernietigd.

Hoge prioriteit
De politie en de gemeente Roosendaal geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900 8844. Ook kan gebeld worden naar Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000.

Advertentie