Politie
Foto: Christian Traets

Om ongeveer 18.10 uur zondagavond begonnen meldingen binnen te komen bij de politie over vier jongens die stenen naar auto’s aan het gooien waren in de buurt van de Bilderdijklaan, Staringlaan en President Kennedylaan. De politie is naar aanleiding van de meldingen gaan zoeken naar de daders.

Een benadeelde meldde dat de achterruit van zijn auto was vernield doordat er met een steen tegenaan was gegooid. Achterin zijn auto zat zijn hoogbejaarde moeder, dus men was erg geschrokken van wat er allemaal had kunnen gebeuren. De moeder was gelukkig niet geraakt, maar de auto lag wel bezaaid met glas.

Foto’s en filmpjes
Omdat er verschillende getuigen waren die foto’s en/of filmpjes van het viertal hadden gemaakt kon de politie gericht op zoek naar de daders. Een van hen was gekleed in een opvallend gekleurde jas. Omdat de benadeelde in zijn auto de jongens achterna was gereden, was bekend in welke hoek van de wijk de agenten konden zoeken. Om ongeveer 19.00 uur reed een surveillance-eenheid door de Pootlaan in Roosendaal en daar troffen de agenten een verdachte aan die volledig aan het signalement van een van de daders voldeed. Dit was een 17-jarige jongen uit Roosendaal.

Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij later in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht van openlijk geweld plegen tegen goederen en zit nu nog vast. Vanzelfsprekend worden meerdere aanhoudingen niet uitgesloten.

Het is nog niet bekend hoeveel gedupeerden zich inmiddels hebben gemeld bij de politie.

Advertentie