Foto: Christian Traets

De politie heeft donderdagavond en -nacht een controle gehouden tegen woninginbraken, overvallen en straatroof.

De controles vonden plaats tussen 18:00 uur en ’s morgens 00:30 uur aan de Antwerpseweg en Van Beethovenlaan. Een 24-jarige inwoner van Roosendaal en een 38-jarige Pool aangehouden voor verboden wapenbezit. Het tweetal had in hun auto een imitatie vuurwapen en een busje peperspray liggen. Een persoon had nog een boete van 538 euro open staan en een 25-jarige man uit Etten-Leur moest nog een DNA monster afstaan. Een personenauto van een 29-jarige Rijsbergenaar is in bewaring genomen voor een openstaande boete van 935 euro. Twee automobilisten kregen een bekeuring voor onverzekerd rijden.

Topprioriteit
De politie begrijpt heel goed dat een woninginbraak, overval op bedrijf of woning en ook straatroof een ingrijpende gebeurtenis is. De aanpak van deze misdrijven heeft dan ook topprioriteit binnen de politie. Met meer surveillances, preventieve acties en door criminelen extra in de gaten te houden.
U kunt zelf ook veel doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een inbraak, overval of straatroof. Bent u toch slachtoffer geworden? Doe altijd aangifte!

Verdachte situatie? Bel 112
U kent uw buurt het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s zij rijden. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon. Geef dit door aan de politie. Blijf rustig, neem geen risico’s! Meld uw naam, uw woonplaats, het adres en wat er precies aan de hand is.

Advertentie