ROOSENDAAL – In Roosendaal heeft de politie de afgelopen weken meerdere signalen ontvangen dat er valse briefjes van 50 euro worden uitgegeven.

De politie waarschuwt mensen om oplettend te blijven als men een briefje van 50 euro aanneemt. ‘Ziet u de verschillen tussen een echt en vals briefje? Controleer de briefjes op echtheid!’, aldus het politieteam.

Mocht u informatie hebben dan wordt u verzoek contact op te nemen via 0900-8844 of meld het anoniem via 0800-7000.Hoe herkent u vals geld?

Voorkom dat u slachtoffer wordt van deze vorm van oplichting en betaal zo weinig mogelijk contant contant en maak de afspraak met koper om online te bankieren. Neemt u toch contant geld aan? Controleer dan altijd het biljet.

Vals geld is makkelijk te herkennen. Vaak zijn de biljetten kleurenkopieën van slechte kwaliteit, zonder watermerk. Sommige kenmerken kunt u zelf controleren: voelbare inkt, een hologram, een watermerk en de kleur van het cijfer dat linksonder staat verandert, als u het biljet draait. Op de website van de Nederlandse Bank kunt u meer informatie vinden of u met echt of met vals geld te maken heeft: Informatie Vals Geld.

Als u vermoedt dat u vals geld in handen heeft, geef het dan niet opnieuw uit en ga ermee naar de politie. Hier zijn wat tips voor als u niet zeker weet of een biljet echt is of vals:

  • probeer te onthouden hoe de koper eruit ziet;
  • probeer te voorkomen dat de koper wegloopt;
  • neem contact op met de politie;
  • noteer zijn of haar kenteken en het merk en type van de auto (indien de koper met de auto vertrekt);
  • Indien de verkoper al vertrokken is, neem dan direct contact op met de politie.
Advertentie
Vorig artikelVermiste vrouw (59) uit Hoeven weer terecht
Volgend artikelGetuigen gezocht van heftig bijtincident aan Brugstraat in Roosendaal