Woensdagavond zijn tijdens een reguliere controle in de Fazantendonk in Sint Willebrord een 34-jarige man uit Sint Willebrord en een 27-jarige vrouw uit Roosendaal aangehouden omdat zij harddrugs bij zich hebben. Beiden zijn geen onbekende van de politie.

Dieseldiefstal
Terwijl agenten bezig zijn om de identiteit van de verdachten na te trekken, overhandigt de vrouw vrijwillig een flesje met GHB (partydrug). Na controle van de kofferbak van de auto worden niet alleen volle jerrycans met diesel en een brandstofoverhevelingspomp maar ook diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen. Reden genoeg om beiden aan te houden en de auto mee te nemen voor nader onderzoek, temeer omdat beide al eerder zijn aangehouden voor het stelen van diesel uit vrachtwagens. Tijdens de inspectie van de auto vinden de agenten onder de motorkap nog een verborgen fles met GHB en een kentekenplaat van een andere auto. Uit de tas van de vrouw komen nog meerdere flesjes met GHB en doosjes met pillen tevoorschijn.

De man is na verhoor voorgeleid aan de hulpofficier van justitie en in verzekering gesteld. De vrouw mocht vanmiddag weer naar huis. Beiden worden bezit van harddrugs, diefstal of heling van een autokentekenplaat en voorbereidingshandelingen van woninginbraken ten laste gelegd. De zaak wordt voorgelegd aan de officier van justitie. Grote kans dat het stel zich voor de rechter moet verantwoorden.

Advertentie