Foto: Christian Traets

De Action was maandagmorgen het doelwit van een overval. Agenten waren in de buurt en konden de twee overvallers op heterdaad arresteren. De daders sloten tijdens hun actie het winkelpersoneel op. Er raakte een persoon licht gewond door het geweld van de criminelen.

Arrestatie
Het misdrijf vond plaats op maandagochtend 2 juni 2014 rond 08.00 uur bij het winkelcomplex aan De Meeten. Een oplettende getuige meldde dat ze een hoop geschreeuw hoorde en de situatie niet vertrouwde. Agenten gingen polshoogte nemen. Daarbij zagen ze dat de vrachtwagen, die kwam laden en lossen, onbeheerd was achtergelaten en dat de roldeur van het magazijn openstond. Er was verder niemand te zien. Met de nodige voorzichtigheid betraden tien agenten het pand. Voorin de winkel werden de twee daders aangetroffen en aangehouden. De twee mannen waren bewapend met een handvuurwapen,een slagersmes en een stanleymes.

Opgesloten
De zeven personeelsleden waren door de daders opgesloten in de kluisruimte. Zij zijn door de politie bevrijd. Tijdens de overval waren geen klanten aanwezig. De vrachtwagenchauffeur bleek licht gewond. Hij had klappen moeten incasseren en klaagde o.a. over pijn aan zijn nek. De man werd ter plaatse door het ambulancepersoneel verzorgd. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De overige personeelsleden kwamen me de schrik vrij. Voor hen is Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld.

In de cel
De identiteit van de twee arrestanten is nog niet duidelijk omdat zij op dit moment alle medewerking weigeren. Zij zitten vast in het politiebureau en zijn in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld. Hun wapens zijn in beslag genomen. Vanwege hun snelle arrestatie in het winkelpand was er nog geen sprake van buit.

112 daar vang je boeven mee!
In deze situatie konden agenten meteen in actie komen, omdat een getuige snel alarm sloeg omdat ze de zaak niet vertrouwde. De politie vraagt om verdachte situaties meteen te melden. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Zeker als u getuige bent van geweld, inbraak of een overval. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.

Advertentie