Politie
Foto: Christian Traets

Een relatief kleine hennepkwekerij in een woning levert toch een groot brandgevaar op. Een speciale ruimdag in Roosendaal heeft twee hennepkwekerijen opgeleverd die geruimd zijn.

Petrus Dondersstraat
Woensdag 22 juli om 12.30 uur heeft de politie in een woning aan de Petrus Dondersstraat in Roosendaal een relatief kleine hennepkwekerij opgerold. Er is één verdachte aangehouden. De politie had een melding ontvangen van het elektriciteitsbedrijf dat ze al meerder malen naar de die straat hadden gemoeten omdat de hoofdzekering vervangen moest worden. Die hoofdzekering gaat alleen maar kapot als er onevenredig veel stroom gebruikt wordt. Het feit dat die zekering verschillende malen kort achter elkaar kapot is gegaan zou kunnen wijzen op de aanwezigheid van een hennepkwekerij. En ja hoor, dat klopte. In de betreffende woning werden twee kwekerijen aangetroffen met in totaal 200 planten. Het stroomverbruik van deze kwekerij was dusdanig hoog dat het elektriciteitsnet zodanig zwaar belast werd dat de hoofdzekering kapot ging. Dat houdt in dat er een groot gevaar voor brand was ontstaan. In de woning werd een 21-jarige man aangehouden. De huurovereenkomst zal worden opgezegd.

Professor Aalbersestraat
In een woning aan de Professor Aalbersestraat werd een oude hennepkwekerij gevonden. Er waren geen planten meer aanwezig. Er is hier niemand aangehouden.

Advertentie