Foto: Christian Traets

Tijdens een integrale handhavingsactie op vrijdag 30 januari en vrijdag 6 februari zijn tussen 17.00 en 22.00 uur gelijktijdig 19 panden gecontroleerd door de gemeente, de politie en de belastingdienst.

Naleving regels
Inspecteurs en toezichthouders van het gemeentelijk team Veiligheid, Toezicht & Handhaving controleerden onder andere op de naleving van de regels voor brandveiligheid en de naleving van het bestemmingspan. Daarnaast is gekeken of activiteiten in de panden in overeenstemming zijn met de verleende horeca- en bouwvergunningen. De politie heeft gecontroleerd op strafbare feiten en de belastingdienst op naleving van de belastingwet en -regelgeving.

Diverse overtredingen
Tijdens de actie zijn panden in de Molenstraat, Brugstraat, Heilig Hartplein, Sint Josephstraat, Burgemeester Prinsensingel, Gastelseweg en de Plantagebaan Wouw bezocht. De controles zijn rustig verlopen en vrijwel overal is medewerking verleend. Gezien de resultaten van de avonden blijkt dat deze controles noodzakelijk zijn. In een aantal panden zijn teveel bewoners aangetroffen, wat niet alleen de veiligheid van de bewoners maar ook die van de buurt in gevaar brengt. Verder zijn de controleurs nog enkele illegale gokkasten tegengekomen. De eigenaren en gebruikers van de panden waar de overtredingen zijn geconstateerd worden door de gemeente aangeschreven. Zij krijgen de gelegenheid om hun zaken op orde te brengen. Na enige tijd zal gecheckt worden of dit inderdaad is gebeurd. Door de Belastingdienst zijn er diverse feiten opgemerkt die aanleiding geven tot een nader onderzoek. Door de politie zijn er twee aanhoudingen verricht. Een persoon omdat hij illegaal in Nederland verblijft en één persoon omdat hij nog diverse boetes heeft openstaan.

Advertentie