Foto: Christian Traets

Tijdens een integrale controle van de politie en de gemeente Roosendaal bij een growshop aan de Boerkensleen zijn twee mannen aangehouden. Daarnaast zijn er diverse goederen die bestemd zijn voor de hennepteelt in beslag genomen.

Agenten en buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente Roosendaal gingen op woensdag 8 april het pand en een aanpandige loods binnen. Er zijn onder ander luchtfilters, lampen en afzuiginstallaties in beslag genomen. In totaal waren er twee vrachtwagens nodig om de materialen af te voeren. Twee Roosendalers (26 en 32 jaar) die op dat moment in het pand aanwezig waren zijn aangehouden.

Burgemeester Jacques Niederer: “Ik ben blij met de resultaten van deze zorgvuldig voorbereide en goed uitgevoerde integrale actie. Deze actie laat zien dat de verschillende overheidspartners samen een vuist maken tegen de ondermijnende criminaliteit in onze regio. Een georganiseerde overheid tegen de georganiseerde criminaliteit.”

Wet strafbaarheidstelling voorbereidingshandelingen hennepteelt
Vanaf 1 maart 2015 is de Wet voorbereidingshandelingen illegale hennepteelt (growshops en andere facilitators) in werking getreden. De wet maakt via een wijziging in de Opiumwet alle handelingen die illegale hennepteelt voorbereiden en bevorderen strafbaar. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om growshops of de handel in kant-en-klaar ingerichte kasten voor illegale hennepteelt. Maar het kan in specifieke gevallen ook gaan om facilitators als transport- en distributiebedrijven, verhuurders van loodsen en schuren en elektriciens, die illegale elektrische installaties aanleggen.

Taskforce Brabant-Zeeland
De actie sluit aan bij de bredere aanpak van de Taskforce Brabant-Zeeland om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Iedere interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden.

Advertentie