Speciale award voor het basisteam politie Roosendaal
Foto: Christian Traets

ROOSENDAAL – Op woensdag 27 januari reikte de directeur van de Stichting WEP (Waardering Erkenning Politie), de heer Leon Kuijs een speciale award uit aan het basisteam politie Roosendaal.

Dat vond plaats in de raadszaal van het Oude Raadhuis. De prijs werd in ontvangst genomen door de teamchef van het team, mevrouw Lisette van Os. Burgemeester Han van Midden was namens het gemeentebestuur aanwezig zijn om het politieteam te feliciteren met deze bijzondere prijs.

De Stichting Waardering Erkenning Politie is onafhankelijke stichting, die iedere maand een award uitreikt aan een bepaald politieteam en ook 1 keer per jaar een team uitroept tot het beste team van het jaar. Voor de maandelijkse prijs komt altijd een aantal teams in aanmerking.

Buiten deze maandelijkse award is voor het team Roosendaal bij uitzondering een speciale award in het leven geroepen vanwege onder andere het bijzondere optreden tijdens de vuurwerkoverlast van eind vorig jaar.

Motivatie Stichting WEP
“Met recht kan worden gesproken van een teamprestatie. Het hele team heeft bijgedragen aan het in goede banen leiden van de jaarwisseling en daaraan gekoppeld een succesvolle aanpak van de enorme vuurwerkoverlast. Maar er is nadrukkelijk meer aan de hand in het “Roosendaalse.”

De prestatie moet ook breder gezien worden. Dit team kenmerkt zich nadrukkelijk door een performance voor, met, maar zeker ook door de samenleving. Van meerdere kanten vernemen wij dat het Roosendaalse politieteam haar voelsprieten goed naar de samenleving heeft gericht.
Dit maakt het ook dat WEP voor dit team een bijzondere award heeft ontwikkeld die zich onderscheid van een reguliere -award- uitreiking. De ontstane wisselwerking met bijvoorbeeld de gemeente en het opbouwwerk legitimeert deze bijzondere situatie”

Advertentie
Vorig artikelTwee vernielers aangehouden in Roosendaal
Volgend artikelVrouw (42) ernstig gewond bij ongeval op N289 bij Ossendrecht