Drugspand gesloten
Foto: Christian Traets

ROOSENDAAL – Burgemeester Jacques Niederer sluit per 6 juni 2019 een woning aan de Radarstraat in Roosendaal. Deze sluiting gaat drie maanden duren. De reden is het aantreffen van een grote hoeveelheid hennep en artikelen ten behoeve van een hennepdrogerij, eerder dit jaar.

Inval
Op 21 februari 2019 viel de Roosendaalse drugssquad de woning binnen. In het huis werd ruim 7,5 kilo softdrugs gevonden en spullen om geoogste wiet te drogen. Het ging daarbij om zogenaamde droognetten, droogrekken en ventilatoren. Daarnaast duiden andere gevonden attributen, zoals een sealbag-apparaat en de grote weegschaal, op de mogelijke handel in verdovende middelen

Sluiting
De burgemeester kan panden sluiten waarbij drugscriminaliteit wordt geconstateerd. In dit geval voor drie maanden. “Drugspanden leiden vaak tot overlast en gevaarlijke situaties. Met deze sluiting laten we zien dat we drugscriminaliteit en daarbij behorende overlast in Roosendaal niet accepteren”, zegt burgemeester Jacques Niederer in een reactie. “Met de sluiting wil ik de bekendheid van dit pand als drugsadres stoppen en de drugshandel op dit adres structureel beëindigen.”