Nadat op 27 februari 2013 café Timing al was gesloten wegens de vondst van softdrugs, laat Burgemeester Jacques Niederer nu ook de woning boven het gesloten café aan de Brugstraat 70 voor drie jaar sluiten. Bij een controle werden in de bovenwoning zowel soft- als harddrugs aangetroffen. Dit is in strijd met de artikelen 2 en 3 van de Opiumwet.

Het besluit dat de bovenwoning drie jaar niet meer mag worden verhuurd, bewoond of op een andere wijze gebruikt, is inmiddels door de burgemeester getekend. Omdat er ook harddrugs werden aangetroffen, moet de woning vanaf maandag 3 juni aanstaande voor drie jaar gesloten blijven.

Burgemeester Jacques Niederer: “Roosendaal handhaaft consequent het nul-beleid voor wat betreft de aanwezigheid van softdrugs en harddrugs. Hierin past de sluiting van de woning voor een periode van drie jaar. One strike, you’re out, dit geldt ook voor privéwoningen waar harddrugs worden aangetroffen. Overigens is dit de eerste keer dat we een woning sluiten op basis van het cannabisbeleid, tot op heden waren het steeds cafés of winkels.”

De controle van de bovenwoning was op dezelfde dag als het café, namelijk maandag 25 februari. Het strafrechtelijk onderzoek nam echter wat meer tijd in beslag. De bovenwoning werd gebruikt en het café werd uitgebaat door dezelfde personen. Het café Timing was op 27 februari 2013 al door de burgemeester gesloten wegens de vondst van softdrugs. Ook de bovenwoning wordt nu gesloten voor een periode van drie jaar.

Advertentie