Vrijdagmiddag werd een diefstal van een horloge gepleegd bij een juwelier in de Zuivelstraat in Bergen op Zoom. Via Burgernet en Twitter is door de politie een oproep gedaan om uit te kijken naar de verdachte.

Rond 17:30 uur reden agenten, die nog steeds op zoek waren naar de met een mes gewapende dief van het horloge, over de Battusplaats in Bergen op Zoom. Zij zagen een man zitten die grotendeels voldeed aan het opgegeven signalement. Ze spraken de man aan en vroegen hem zich te legitimeren. Dit kon de man niet. Hij is aangehouden zodat de agenten op het politiebureau zijn identiteit zouden kunnen achterhalen. Het bleek een 22-jarige man uit Roosendaal te zijn.

 Hij is meegenomen naar het bureau en is, omdat hij nogal verward overkwam, onderzocht door een GGD-arts. Deze bepaalde dat de man in goede gezondheid verkeerde en dat hij geen beletsel zag om de man in te sluiten. Omdat de agenten inmiddels zijn identiteit hadden achterhaald, is hij voor dat feit in vrijheid gesteld. Meteen daarna is de man weer aangehouden als verdachte van het plegen van de gewelddadige diefstal bij de juwelier. Hij is nu ingesloten in het politiecellencomplex.

Advertentie